Pellava - paras omega-3-lähde

Pellava on ikivanha viljelykasvi, jota on käytetty kankaiden raaka-aineena. Nykyisin se tunnetaan myös terveysvaikutteistaan. Pellavajalosteet sisältävätkin runsaasti mm. ihmisille ja eläimille tärkeitä rasvahappoja ja kuituja, jotka hoitavat ja suojaavat suolistoamme. Pellavaöljyä ja -rouhetta käytetään myös sen veren kolesterolia laskevien ominaisuuksien takia. Tutkittuna terveysväittämänä voidaan myös sanoa pellavaöljyn parantavan ihoa.

Valmistamme uudet upeat Hanilin-tuoteperheen pellavatuotteet elintarvikkeiksi. Pääraaka-aineena on tietenkin kotimainen pellavarouhe, mutta lisänä on kuivattua hunajaa sekä luonnonmarjoja sesongin mukaan. Saatavana maut puolukka, mustikka, mustanaviinimarja, tyrni ja karpalo. Sopivat mm. jogurttiin, jäätelöön, puuroon, smootheihin ym. 

Pellava luonnosta ja läheltä

Usein kysytään mistä ruoka tulee, kuka sen on valmistanut ja pakannut tai paljonko se on matkustanut ennen kuin se on perillä.

  • Kylvämme ja korjaamme sadon itse maatilallamme Eurassa.
  • Ostamme myös muilta viljelijöiltä pellavansiementä raaka-aineeksi tuotteisiimme.
  • Puristamme pellavaöljyn siemenistä omassa puristamossa kylmäpuristusmenetelmällä, jolloin öljyyn jäävät kaikki ravintoaineet, maku ja väri.
  • Emme käytä puristuksessa haitallisia liottimia, lisäaineita tai lämpöä.
  • Tuotannosta ei synny jätettä. Pellavasta käytetään hyväksi kaikki sen osat - elintarvikkeena, terveysrehuina, siemeninä, maalien raaka-aineena, kasvikuituina, energiana.
  • Suunnittelemme tuotteisiin käytettävät pakkaukset.
  • Pakkaamme sekä markkinoimme tuotteemme.
  • Tuotekehityksessä käytämme kotimaisia toimijoita: Satafoodia ja maatalouden tutkimuskeskusta.
  • Toimitamme Pellavaöljyä myös muiden yritysten tuotteisiin, kuten terveellisiin Omega ja Camelina kananmuniin sekä hengittäviin Uula-luonnonmaaleihin.